Taxichauffeur

Taxichauffeur

Het vak van taxichauffeur is een aantrekkelijk en afwisselend beroep. De omgang met allerlei verschillende mensen, de zelfstandigheid, de vrijheid, spreekt bij velen tot de verbeelding. Iedereen die aan de slag wil als taxichauffeur moet binnen een maand na indiensttreding in het bezit zijn van het basisdiploma taxichauffeur. Er zijn twee soorten passen: een volledige en een beperkte. Met deze laatste pas mag de chauffeur alleen contractvervoer uitvoeren.

De snelle weg naar een opleiding

Inhoud

De taxiopleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte  en een praktisch gedeelte. Voor het theoretisch gedeelte ontvang je van ons een set leerboeken die je in combinatie met de bijbehorende e-learning en online examentraining voorbereiden op het theorie-examen. Je kunt hiervoor dus gewoon thuis studeren, wanneer dit jou uitkomt! Indien gewenst en bij voldoende animo kunnen de theorielessen ook klassikaal gevolgd worden. Voor het praktisch gedeelte van de opleiding verwelkomen wij je graag op onze trainingslocatie, waar je samen met een van onze instructeurs, samen met een andere leerling taxi-chauffeur of individueel, 2 dagdelen gaat rijden in ons voertuig om je optimaal voor te bereiden op het praktijk-examen.

Examen(s)

De Basisopleiding Taxichauffeur wordt afgerond met een schriftelijk examen (40 meerkeuze-vragen), waarin de theorieonderdelen getoetst zullen worden en een praktijkexamen (85 minuten). Het praktijkexamen wordt afgenomen in een door uw opleider geselecteerd voertuig waarmee een taxirit wordt gesimuleerd. De examens vinden normaliter plaats in de regio waar u woonachtig bent.

Tarieven

Prijzen zijn excl. btw.

Op alle opleidingen en trainingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud.

Subsidie

Voor deze opleiding bestaan subsidiemogelijkheden, laat u voor een persoonlijk subsidie advies goed informeren door uw regionale Transportopleider partner.

Kies een opleiding

Opleidingen worden geladen