Lange en Zware Voertuigen (LZV)

Lang en Zwaar Voertuig (Ecocombi)

Een Lang Zwaar Voertuig (LZV) is een voertuigconfiguratie van maximaal 25,25 meter met een tmm van 60 ton. Het is in Nederland toegestaan om met lange en zware voertuigen gebruik te maken van het wegennet mits het voertuig voldoet aan de eisen van RDW en de chauffeur in het bezit is van het LZV certificaat afgegeven door het CBR.

De snelle weg naar een opleiding

Inhoud

U kunt kiezen uit een 1-daagse of een 2-daagse opleiding. Wanneer een deelnemer ervaring heeft met een autonome aanhangwagen en de principes van Het Nieuwe Rijden beheerst volstaat vaak een dagopleiding. Bij twijfel adviseren wij een tweedaagse opleiding te volgen welke bestaat uit de volgende onderdelen:
- Controle voertuigdocumenten & wet- en regelgeving
- Voertuig controle
- Professionele verkeersdeelneming
- Defensief rijgedrag & Het Nieuwe Rijden
- Manoeuvreren

Examen(s)

Na de cursus zal een gecombineerd theorie- en praktijkexamen worden afgenomen door het CCV. Bij een succesvolle afronding zal de deelnemer een certificaat LZV ontvangen dat 5 jaar geldig is. De verlenging is een administratieve handeling.

Tarieven

Prijzen zijn excl. btw.

Op alle opleidingen en trainingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud.

Subsidie

Voor deze opleiding bestaan subsidiemogelijkheden, laat u voor een persoonlijk subsidie advies goed informeren door uw regionale Transportopleider partner.

Kies een opleiding

Opleidingen worden geladen